Curățarea corectă a ecranelor digitale

 

Photo by Polina Zimmerman from Pexels

În fiecare zi avem ocazia de a curăța diferite display-uri, fie al telefonului, al computer-ului, al smartwatch-ului, sau al oricărui dispozitiv pe care îl folosim în viața cotidiană, dar, de obicei, folosim cele mai la îndemână obiecte, precum, șervețele, pantaloni, tricou, etc. Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem, în momentul în care ne gândim la potențiala deteriorare a display-ului dispozitivului, este. dacă aceste materiale pot fi dăunătoare display-ului, sau dacă acestea curăță în siguranță. De obicei, acestea sunt dăunătoare display-urilor pe care le folosim, iar, pe lângă uzura provocată de către aceste materiale folosite, metodele de curățare, enumerate mai sus, nu limitează răspândirea bacteriilor ce trăiesc pe suprafețele obiectelor pe care noi le folosim, ba chiar, acestea, ajungând, poate pe hainele noastre sau pe alte obiecte pe care le folosim, purtându-le chiar în casă sau la birou.

Știm că pare absurd, dar, ar trebui să știți că display-urile pentru afișaj colectează foarte ușor praful sau amprentele curioșilor, chiar dacă aceștia nu folosesc ecranele acestora. Dacă vreți, într-adevăr să vă convingeți, încercați prin a opri pentru un moment dispozitivul și priviți-l din diferite perspective, la lumină și veți observa cum urmele, amprentele și praful vor fi vizibile și veți rămâne uimit. Știind toate acestea, display-urile dvs ar trebui să primească o atenție sporită, mai ales dacă acestea se află într-un spațiu cu mulți trecători, unde, igienizarea display-urilor ar trebui să aibă prioritate. Monitoarele computerelor sau tabletele, sunt, de asemenea, folosite în spații precum magazine, farmacii, târguri etc., fiind vulnerabile pe perioada folosirii sau expunerii.
În acest articol vă vom prezenta câteva dintre metodele pe care vi le recomandăm pentru a curăța suprafețele dispozitivelor cu display, dar vă vom explica și ce să evitați în momentul igienizării display-urilor.

 

Metode corecte pentru igienizarea ecranelor digitale

Photo by Polina Zimmerman from Pexels

Înainte de a începe să curățați ecranul, ar trebui să urmați câțiva pași ce vor reduce riscul de deterioare al acestuia, sau chiar a componentelor, din cauza metodelor sau soluțiilor de curățare. Începeți prin a stinge și a scoate display-ul din priză și dacă este posibil, așteptați ca temperatura dobândita în timpul folosirii acestuia, să scada, înainte de a începe curățarea. După toate acestea, asigurați-vă că sunteți temeinic pentru a proteja pe oricine ar putea folosi dispozitivul mai târziu – răspândirea germenilor, bacteriilor sau virușilor poate fi prevenită cu ușurință, cu metode de curățare adecvate, care pot să nu fie ulterior dăunătoare celor ce vor folosi dispozitivul.

 

Ce să faci și ce să eviți în timpul curățării dispozitivului

Vă sfătuim – să folosiți un prosop din microfibră. Acest material este subțire, moale și fin, dar destul de durabil pentru a curăța suprafața ecranului fără a zgâria sau fără a lăsa urme pe acesta, asa cum ar s-ar întâmpla în cazul folosirii unui prosop normal. Pânzele din microfibră atrag impuritățile, cum ar fi praful, scamele, murdăria sau părul și nu răspândesc aceste lucruri pe ecran. Alte opțiuni adecvate, includ prosoapele din bumbac, tricourile din bumbac sau batistele din bumbac – dar numai ca înlocuitor pentru situațiile în care nu este disponibil un prosop din microfibră.

Vă sfătuim – să igienizați cu o soluție de curățare care asigură că orice bacterii dăunătoare sau virusuri sunt ucise. Vă recomandăm să utilizați un alcool izopropilic 70%, șervețele dezinfectante, sau o soluție făcută la domiciliu din părți egale de alcool și apă distilată într-o sticlă cu pulverizator. Este important să notăm două lucruri aici; întotdeauna pulverizați sau umeziți pânza și nu dispozitivul în sine, înainte de curățare și nu uitați că aceasta este o suprafață de sticlă, nu oțel, deci fiți blând, pentru a evita zgârierea și deteriorarea.

Vă sfătuim – să folosiți un aspirator de mână, mic, sau unul de casă și încercați să eliminați particulele de praf care se instalează în golurile unde se întâlnește rama ecranului cu ecranul. Puteți atașa aspiratorului, dacă este posibil, o perie cu fire moi, pentru a evita zgârierea. Dacă puteți utiliza o cârpă din microfibră, în favoarea aspiratorului, pentru a pătrunde și a curăța în aceste spații, aveți grijă să nu apăsați sau să forțați pe ecran pentru că există posibilitatea să provocați daune.

Vă sfătuim – să suflați suprafața, orificiile de aerisire și porturile, cu aer comprimat, pentru a curăța aceste zone de orice resturi de care vă este greu să scăpați. După aceea, ștergeți ușor suprafețele cu o cârpă din microfibră, pentru a-i oferi acel aspect proaspăt pe care l-a avut dispozitivul în ziua în care l-ați folosit prima dată.

Evitați – să apăsați pe ecranele de semnalizare digitală LCD sau LED. Știm că poate fi tentant să apăsați sau să frecați pe unele amprente dure sau pete, dar acest lucru poate provoca daune. În plus, este posibil să deteriorați luminile de sub panou, apăsând prea tare pe acesta și există posibilitatea să apară linii sau imperfecțiuni digitale pe ecran. Pentru a evita acest lucru, utilizați o soluție de curățare, cum ar fi alcoolul izopropilic diluat cu apă, pulverizați acel amestec pe pânza de microfibră și ștergeți ușor locul cu amprente sau pete.

Evitați – să pulverizați substanțele de curățare direct pe ecran, deoarece pot deteriora grav componentele electrice de sub panoul frontal și există și posibilitatea să vă electrocutați, dacă dispozitivul este încă conectat la curentul electric. Cea mai bună metodă este să ștergeți mai întâi ecranul digital cu o cârpă uscată iar după să ștergeți cu pânza de microfibră, îmbibată prin pulverizare, în soluția de curățare.

Evitați – să folosiți substanțe de curățat pe bază de amoniac, deoarece aceste soluții pot deteriora orice strat special sau protector pe care ecranul dvs. digital îl poate avea. Evitați să folosiți produse de curățat geamuri sau sticlă, pe tabletă, telefon sau monitor, pentru că acestea pot deteriora dispozitivele. Majoritatea monitoarelor LCD și LED sunt foarte sensibile, atât fizic, cât și în ceea ce privește substanțele chimice utilizate pentru curățarea lor, iar multe dintre ele, au un înveliș protector special care poate fi deteriorat de substanțele chimice dure.

JJ Displays oferă o serie de produse, pentru a ajuta la captarea atenției clienților. Dacă alegeți să folosiți ecranele digitale pentru reclamă, fiți sigur că vă va ajuta afacerea. 

Nu uitați, folosirea și curățarea adecvată a display-urilor vă va ajuta să vă protejați investiția în anii următori, fără a mai fi nevoie să achiziționați alte dispozitive, din cauza deteriorăii celor deja existente. 

Folosiți sfaturile noastre și opriți răspăndirea bacteriilor, virușilor și a infecțiilor, dar, totodata, să vă protejați și display-urile dispozitivelor dvs.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *