De ce ar trebui sa tinem cont cand alegem un televizor Full HD?

 

Cand decideti sa cumparati un televizor Full HD ar trebuie sa tineti cont de cateva lucruri pentru a face cea mai buna alegere. In continuare va prezentam unele recomandari.

1. Dimensiunea optima a ecranului TV Full HD va fi stabilita in functie de locul din care vom privi la televizor si amplasarea lui. Obiectivul e de a cuprinde cu privirea ecranul televizorului intr-un unghi cu deschiderea de aproximatix 30 – 40 ° pe orizontala. In opinia celor de la THX vizionarea dintr-un unghi cu deschiderea de 40 ° ofera vizionarea cea mai apropiata de cea avuta intr-un cinematograf.

vizualizare-unghi

 

2. Pentru a stabili corect dimensiunea ecranului masurati distanta (in cm) dintre locul din care priviti si locul in care va fi instalat televizorul si inmultiti aceasta cu 0,6. Acum cautati televizorul cu diagonala cea mai apropiata (in cm) de rezultatul obtinut. Daca nu sunteti siguri ce dimensiune e potrivita, THX recomanda sa alegeti intotdeauna televizorul cu diagonala mai mare.

vizualizare-distanta

3. Dupa ce ati cumparat  televizorul trebuie sa stabiliti unde si cum va fi aplasat. Pentru o imagine cat mai clara, locul potrivit e acela in care sursele de lumina sa nu bata direct pe ecran. Fixati televizorul pe o comoda TV sau pe un suport TV fixat de perete. Cea de-a doua optiune se va dovedi a fi cea mai practica pentru ca veti economisi foarte mult spatiu in camera. Mai mult, suporturile TV va vor permite inclinarea televizorului atat pe orizontala cat si pe verticala.

vizualizare-suport

Daca tineti cont de aceste lucruri de baza cand alegeti un televizor Full HD, puteti fi siguri ca veti avea parte de cea mai buna experientă de vizionare a filmelor, emisiunilor, jocurilor preferate si a oricarui alt tip de divertisment.